Safespot for Babyer

Foto: Linda Gabrielli

Foto: Linda Gabrielli

Industridesigner Johan Verde og HOISK ved daglig leder Karina Udland, har søkt og fått midler fra DOGA til vårt prosjekt innen inkluderende design og utviklingen av en Safespot for babyer. Det er vi utrolig stolte av! Vi ble plukket ut av et panel som én av fire som ble tildelt midler. Antall søkere: ca. 70.

Samarbeidspartnere

Vi har også fått med oss fire studenter på laget: Hedda Hübertz fra NTNU/IT, Johanna Forss fra AHO(Arkitektur- og Designhøyskolen i Oslo)/design, Luca Verde fra AHO/design og Rasmus Udland Luberth fra Oslo MET/Produktdesign. Dette er et unikt samarbeide mellom studenter fra disse institusjonene, og de gjør allerede en fantastisk jobb.

Hva er inkluderende design – design for alle – universell utforming

Definisjon på DOGAs sider:

Slik Europakommisjonen definerer det, handler design for alle om å sørge for at miljøer, produkter, tjenester og grensesnitt kan brukes av folk i alle aldre og med alle funksjonsnivåer, i forskjellige situasjoner og under ulike forhold. Begrepet brukes i Skandinavia og resten av Europa...Inkluderende design kan benyttes som en strategi for nyskaping og utvikling av mer brukervennlige produkter, tjenester og miljøer for vanlige folk. (DOGA, 2020)

Dette gleder vi oss til å jobbe med. Vårt mål er å gjøre en forskjell. Vi går bredt ut i starten, og hva en Safespot for babyer vil bli er en prosess. Vi jobber nå med UNICEF Norge på prosjektet. Tidligere har både CARE Norge og Dråpen i Havet hatt med seg og testet produkter for oss i henholdsvis Zaatari flyktningeleir i Jordan og i flyktningeleir i Hellas. Mottakelsen vi fikk her er inspirasjonen til å videreføre og utvide prosjektet. Denne dagen - 11. September - minner oss på hvor sårbare vi er.

Takk til DOGA som gjør dette mulig for oss!


Siterte verk

DOGA. (2020, september 2). DOGA. Hentet fra https://doga.no/sok/?q=inkluderende+design