VUGG - designet av Johan Verde for HOISK

VUGG: designed by Johan Verde for HOISK

Noen barn liker å bli vugget på langs. Noen voksne også, faktisk! Har du noen gang vært på en båt som har rullet fra side til side ...

VUGG er en vakker og solid vugge designet og produsert i Norge. Vi håper den kan bidra til å gi babyer en sunn og trygg start i livet. Derfor har vi valgt rene produkter som er minst mulig behandlet. Vi handler primært fra norske leverandører og produksjonen foregår lokalt i Vestfold. VUGG er et samarbeidsprosjekt mellom designer Johan Verde og HOISK. Johan har gjort en fantastisk jobb, og vi kjenner igjen en stø og erfaren hånd i VUGG. Rasmus Udland Luberth, masterstudent ved Oslo MET Produktdesign, har bistått prosessen og vært en god støtte.

 Visjon: kvalitet, gjenbruk og utleie

Vi bruker stavlimt heltre bjerk og 100% ullfilt i produksjonen. Stroppene er i lær. Andre detaljer i messing. Solide, tradisjonelle og trygge materialer satt sammen på en ny måte. Alle deler kan byttes ut uavhengig av hverandre.

Vi ønsket å lage et produkt som skal være vakkert, bærekraftig og sunt for baby de første 0 - 6 månedene. Det er en kort, men viktig tid for dere og babyen deres. VUGG er solid og vil vare i generasjoner. Vi vil tilby ekstra deler for videre bruk til søsken, videresalg og gjenbruk. På VUGG kan du for eksempel lett bytte ut filten og remmene selv. Vi vil også tilby å kjøpe vuggen tilbake, restaurere den med ny filt, for så å selge den ut til en rimeligere pris. Vi vil at alle skal ha en mulighet til å skaffe seg en VUGG.

Ikke bærekraftig? Lag noe annet.

Snart kommer VUGG for salg. For å få i gang produksjonen legger vi den ut på bidra.no.
VUGG blir produsert hos Tangent, en avdeling av Fønix, i Sandefjord. Vi har vært i en god og lang prosess med Tangent, og vi jobbet en stund for å finne muligheter slik at Tangent kan lage VUGG.

"Alt vi produserer og leverer utføres av mennesker med behov for tilrettelegging i arbeidslivet" (Tangent).

Den nydelige ullfilten får vi fra Rom & Tonik på Vigra. Det har vært viktig for oss å holde produksjonen lokalt og bestille deler lokalt der vi kan. Ugo syr lærremmene i sitt verksted i Oslo og messingstengene produseres i Sandefjord. Så kortreist vi kan. Visste du forresten at ull er god gjødsel for plantene dine? Sirkulærøkonomi er den eneste veien å gå i dag. Bjerken kommer fra Europeiske skoger.

HOISK prøver å legge til rette for miljøbesparelser fra dag én. Nå kan du gjøre det samme for barnet ditt. Målet vårt er at det skal være lett å gjøre et godt valg.

We have worked hard with the details on VUGG.