Tidligere medlem av United Nations Global Compact

IMG_3754.JPG

Fra juli 2020 til august 2022 var HOISK stolt medlem av United Nations Global Compact. Vi var nye og små og tenkte det var viktig å jobbe med bærekraftsmålene fra dag én. Målet vårt er fremdeles å vokse, og vi vil vokse fra en solid plattform. Vi tror også det er lettere å gjøre drift og produksjon riktig fra starten, enn å gjøre endringer på et senere tidspunkt. En fantastisk fordel med å være en nyetablert bedrift.

Vår søknad om utmeldelse fra UN Global Compact ød som følger:

Dear Mr. H.E. António GuterresSecretary-General,

We would like to inform you that we have decided to terminate our participation in the United Nations Global Compact. We therefore ask you to remove HOISK AS from the list of Global Compact participants.

We are a small company, and most of our time is spent running it. Our intention and hope when becoming a member, was to obtain guidelines and to be part of a community for small non-tech start-ups. I sincerely hope that will be a focus in the future. I can see that large companies should be active in UN Global Compact. However, with the right guidance we have a bigger chance at becoming environmentally friendly and sustainable organizations with a guided start-up process.

We trust in your understanding for our decision, and my hope is that such guidelines are available in the near future, and we hope to apply for a membership again.

BR
Karina Udland
CEO HOISK AS

Sakset fra UN Global Compact Norges sider:

Bærekraftsmålene: Verdens felles arbeidsplan for å redde planeten og menneskeheten

Bærekraftsmålene er en oppfordring til handling fra alle land for å fremme menneskelig velstand, inkluderende verdiskapning og beskytte planeten.

UN Global Compacts visjon er å mobilisere en global bevegelse av bedrifter og organisasjoner, for å skape en bedre verden. Det gjør vi blant annet ut fra ti prinsipper. Alle våre medlemsbedrifter forplikter seg til å følge disse prinsippene. Bedrifter må levere årlige bærekraftsrapporter der de svarer på hvordan deres arbeid med bærekraftsmålene og de ti prinsippene (https://globalcompact.no/).

HOISK jobber etter prinsippene “repair, reuse, recycle”. Vi ser på sirkulærøkonomi, plukker bærekraftige og kortreiste materialer og ser på utleiemarkedet. Må vi eie alt? Jeg sier ikke at vi må få til dette fra dag én, men vi er bevisste fra dag én og jobber mot konkrete bærekraftige mål. Så viste det seg at vi var for små i den store FN organisasjonen. For små i norsk sammenheng og for små i internasjonal sammenheng. Jeg konkluderer med at UN Global Compact ikke var den riktige organisasjonen for oss, men at vi har lært masse om bærekraftsmålene.

Les mer: https://www.linkedin.com/company/un-global-compact-network-norway/